Ohjelmistoalan markkinatilanne 1.6.2020


Projektimarkkina

Tällä mittarilla seuraamme avointen projektien (Talentedin kumppanit + julkiset HILMA-hankkeet) ja vapaiden konsulttien (Talented freelancerit) trendiä.

Projektimarkkina

Tällä mittarilla seuraamme yksityisen ja julkisen sektorin projektien määrän kehitystä.

Työllisyystilanne

TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautuneiden lukumäärät viikoittain, alkaen 16.3.2020. Lisää ajankohtaista tietoa Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta →

Koronavirustilanteen vuoksi käynnistyneet yt-neuvottelut, koko Suomi viikko 22 (25.5.-31.5.2020):
Uusia ihmisiä yt-neuvotteluiden piirissä – 13 098
Uusia yt-ilmoituksia – 92

Duunitorin IT-alan avoimet työpaikat 2019 vs. 2020

Ohjelmisto- ja e-business ry:n kyselyn tuloksiaLähde: Ohjelmisto- ja e-business ry

Kuka rekrytoi nyt?

Avoimet työpaikat

224 – Terveydenhoito ja terveysteknologia
55 – Konsultointi (IT)
38 – Julkinen sektori
28 – Pankki- ja vakuutusala
27 – Operaattorit
10 – Tietoturva
10 – Verkkokaupat
9 – Media

Ohjelmistoalan markkinatilanne by Talented

Koronavirus, taloustaantuma ja öljysota, suomalainen softa-markkina on turbulenssissa. Tilanne muuttuu päivittäin: Tulee ilmoituksia yt-neuvotteluista, lomautuksista ja valtion asettamista rajoituksista. Kaikki yritykset seuraavat tilannetta omista poteroistaan ja tekevät skenaarioita tilanteen handlaamiseksi.

Päätimme luoda kaikille avoimen tilannehuoneen. Tarkoituksena olisi jakaa markkinan tilannekuvaa yhdessä, jotta kenenkään ei tarvisi tehdä sitä yksin. Tällä sivulla esitetyn datan tarjoavat Talented, Duunitori ja Ohjelmisto- ja e-business ry.

Talented apuna

Uhkaako lomautus?

Jos oma työtilanne mietityttää, olemme täällä sinua varten. Seuraamme alan tilannetta tarkasti ja tiedämme, mitkä yritykset ovat aktiivisia rekrymarkkinoilla juuri nyt. Autamme sinua löytämään seuraavan työpaikkasi.

Kumppaneidemme avoimia työpaikkoja 👉
Tutustu rekrypalveluihimme 👉

Projekti hakusessa?

Autamme sekä itsenäisiä konsultteja että yritysten tiimejä projektien löytämisessä: Yhteisöömme kuuluu yli 150 suomalaista yhtiötä, ja meillä on viikoittain kymmeniä avoimia projekteja. Liity mukaan yhteisöömme, niin saat ajankohtaiset tiedot uusista projekteista!
Lue lisää tarjonnastamme 👉

Projekti vailla tekijöitä?

Kun tarve on pikainen tai määräaikainen, yhteisömme yli 600 aktiivista freelanceria tarjoavat ratkaisun. Jaa meille projektisi tiedot, niin käymme läpi kaikki saatavilla olevat tekijät ja tarjoamme sinulle sopivimmat vaihtoehdot. Samalla saat selvitettyä myös markkinahinnan.
Lue lisää 👉

Kysyttävää?