fi en

Rekrytoijan koodikoulu – Mona Ryhänen

21 tammi 2020 by Maria Kotaniemi

Rekrytoijan Koodikoulu on Talentedin järjestämä nelipäiväinen kurssi IT-rekrytoijille. Tämän tekstin on kirjoittanut Goforella rekrytoijana työskentelevä Mona Ryhänen, joka osallistui ihka ensimmäiseen koodikouluumme.

mona ryhänen
Mona Ryhänen, Rekrytoija, Gofore

Kun ensimmäisen kerran näin ilmoituksen koulutuksesta, olin juuri palannut äitiyslomalta ja silmät kirkkaina menin hyppelehtien kyselemään kollegoiltani, miltä kurssi heidän mielestään kuulosti. Sain kannustusta tarttua koulutukseen, joten kipin kapin hain luottokortin ja ilmoittautumisen jälkeen muutamat tuuletukset ja sitten vain odottelemaan tulevaa koulutusta.

Olen nyt ollut noin neljä vuotta Goforella rekrytoijana ja onhan tässä ajassa jo kertynyt ymmärrystä ja tietoa ohjelmoinnista haastatteluiden ja muiden keskusteluiden kautta. Koin kuitenkin kaipaavani lisää teoriaa ja syvempää ymmärrystä ohjelmistokehityksestä ja halusin myös palauttaa muistiin aiemmin opitut asiat. Halusin, että tutut sanat saisivat asiayhteyden. Halusin osata puhua oikeilla termeillä (ja vieläpä oikeassa kohtaa). Halusin olla parempi IT-rekrytoija.

Mikä Rekrytoijan Koodikoulu?

Mutta niin, itse koulutus. Tässähän ehtii pohtia moneen kertaan, mistä koulutuksesta edes puhun ja ylipäätänsä miksi. Osallistuin Talentedin loka-marraskuussa järjestettyyn IT-rekrytoijille suunnattuun koodikouluun, joka pidettiin kerran viikossa yhteensä neljänä päivänä. Koulutuksen tarkoitus ei ollut tehdä meistä rekrytoijista koodareita, vaan vahvistaa ymmärrystämme niin ohjelmoinnista kuin sen työkaluista ja tehdä meistä parempia IT-rekrytoijia. Kyllä kurssilla pääsi koodaamaankin, ja paljon, mutta niinhän se on että parhaiten oppii käytännön tekemisellä eikä pelkällä teorialla. Tuo käytännön tekeminen oli myös todella mielenkiintoista! Ja nytpähän tiedän miltä tuntuu kun koodi ei toimi…

Mitä koodikoulusta jäi käteen?

Olennainen osa koulutusta on oppiminen. Mitä siis itse opin? Uskallan myöntää, että monet detaljit ja etenkin html:n koodaus tulevat unohtumaan jollain aikavälillä vähäisen käytön takia. Mutta ainakin minulla on tieto, miten niihin voi palata aina halutessaan. Tärkein anti olikin ymmärryksen lisääntyminen, mitä työkaluja on olemassa ja miten niitä käytetään. Millaisia taitoja ohjelmoija tarvitsee. Se, että ymmärrän haastatteluissa paremmin teknisestä kompetenssista on tärkeintä jo ihan hakijakokemuksenkin kannalta. Koulutuksen ansiosta olen myös innostunut opiskelemaan lisää ohjelmoinnin perusteita, ei koodaamista, ihan vaan perusteita. Ainakin näin alkuun.

Uuden oppimisen lisäksi parasta tässä koulutuksessa oli myös yhdessä tekeminen, koodin ihmettely sekä muiden ja omien koodivirheiden etsiminen. Unohtamatta naurua ja onnistumisen tunteita.


Seuraava kurssi järjestetään keväällä 2020. Voit tutstua kurssiin tarkemmin täällä.

 

Miten IT-konsultointi­bisneksellä menee? Tilaa Witted Insights!

Witted Insights on kuukausittainen katsaus Pohjoismaiden IT-konsultointi­bisneksen markkina­tilanteeseen. Tilaa uutiskirje niin tiedät, miten alan yrityksillä menee.

Jättämällä sähköpostiosoitteesi hyväksyt vastaanottavasi kuukausittaisen uutiskirjeen Wittedin tietosuojaselosteen mukaisesti.